U bent hier: Home / Actueel / 2017 / Juni

Raad bespreekt 29 juni gelijktrekken bebouwde kom grenzen

Laatste update: 26 juni 2017, 14:06 uur.

Tijdens de raadsvergadering van 29 juni bespreekt de raad onder meer het gelijktrekken (harmonisatie) van bebouwde kom grenzen. De gemeente hanteert voor een aantal beleidsvelden verschillende bebouwde kom grenzen. Het college stelt de raad voor om die grenzen te harmoniseren voor het volgende beleid:

-Incidentele Particuliere Woningbouw (IPW);
-Buitenplanse afwijkingen Besluit omgevingsrecht;
-Bebouwde komgrenzen houtopstanden (nieuwe Wet natuurbescherming);
-lijst categorie├źn waarvoor een verklaring van geen bedenking niet is vereist.

Door middel van de harmonisatie wil het college het proces van IPW-aanvragen effici├źnter laten verlopen en houdt het alvast rekening met de komende Omgevingswet. In de carrouselvergadering van 15 juni werden als bespreekpunten voor de raadsvergadering van 29 genoemd het inperken van de IPW-mogelijkheden en het IPW-beleid als bevoegdheid van het college.

Ga hier naar de agenda van de raadsvergadering van 29 juni 2017. De raadsvergadering begint om 20.00 uur in het Stadhuis aan de Markt in Zaltbommel en belangstellenden zijn van harte welkom! Maar het is ook mogelijk om thuis of elders de raadsvergadering live te volgen via de webcast van de gemeenteraad.