U bent hier: Home / Actueel / 2017 / Februari

Muziekevent en Pop Up Cinema winnaars Jeugdgemeenteraad 2017

Laatste update: 16 februari 2017, 16:02 uur.

Het was weer een feest voor de democratie, de Jeugdgemeenteraad 2017 in de Raadzaal van het Stadhuis aan de Markt in Zaltbommel. Negen groepen VWO-4 leerlingen van het Cambium College Zaltbommel debatteerden over hun voorstellen om de sociale samenhang in de gemeente Zaltbommel te vergroten.

MuziekeventPop Up Cinema

Op de foto: Burgemeester Albert van den Bosch met de winnaars

De leerlingen van het Muziekevent kwamen na twee debatronden uit de bus als de winnaars. Raadslid Koos de Looff maakte dit namens alle raadsleden bekend. De prijs van 2.000 euro voor het beste voorstel ging naar de groep: Pop Up Cinema. Plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad Kees Metz maakte dat bekend tijdens de Jeugdgemeenteraad. Hij las het juryrapport voor waarin hij de leerlingen complimenteerde met hun inzet en de kwaliteit van hun voorstellen.

Jeugdgemeenteraad 2017 Raadslid Koos de Looff maakt beste debaters bekendJuryvoorzitter beste voorstel Kees Metz leest juryrapport voor

vlnr: raadsleden Koos de Looff en Kees Metz

De leerlingen met het voorstel voor een Pop Up Cinema willen dit voorjaar en zomer aan de Waalkade in Zaltbommel een tijdelijke openluchtbioscoop realiseren. De komende maanden werken ze hun plannen verder uit en starten ze een publiciteitscampagne.